Dra nytta av din smartphone när du fotograferar

Suktar du efter en systemkamera men känner att priset för en är alldeles för högt? Det finns nu flera spännande mobiltillbehör på marknaden som låter dig utnyttja din inbyggda mobilkamera till fullo.

I fotovärlden har olika linser för kameror funnits länge och detta har inneburit en stor ombytlighet för fotografering. I och med uppkomsten av linser för mobiler känns det som att möjligheterna nu vidgas. Kvalitetsfoton kommer inte endast vara begränsade till systemkameraanvändare utan alla med en smarttelefon kommer nu kunna ta del av detta. Flera experter tipsar även om vad du ska tänka på för att ta bättre semesterbilder med din smarttelefon och hur du får en högre kvalitet på bilderna.

Smarttelefonen istället för systemkamera?

Dagens smartphones har nästintill alltid en kraftfull och högkvalitativ kamera inbyggd. Men visst är det kul att testa nya tillbehör som dessutom genererar bättre foton? Ett relativt nytt påfund är portabla linser till mobilkameror som du helt enkelt fäster ovanpå din inbyggda kamera. Genom dessa linser kan du få till häftiga effekter och skapa nya dimensioner i dina bilder. På så sätt kan du utnyttja din nuvarande kamera i mobilen ytterligare. 

Tomas Andersson

Tomas Andersson