Allt du behöver veta om BitCoin

BitCoin är en digital valuta som blir använd globalt. Det är dessutom världens största och första kryptovaluta. Du kan hitta bra information online om BitCoin. BitCoin blev skapad år 2009 av ett nätalias som kallade sig Satoshi Nakamoto.

Skillnaden mellan traditionella valutor är att BitCoin är hanterad helt av ägarna, det nätverk de tillhör och investerarna. Det existerar inga fysiska mynt, utan kapitalet blir placerat i en onlineplånbok. Precis som med aktier styr tillgång och efterfråga värdet på BitCoin. Eftersom valutan inte är kontrollerad av banker eller stater går det att göra överföringar och transaktioner helt utan mellanhänder.

Bitcoin Mining

Vanliga valutor blir präglade eller tryckta, och är hanterade av centralbanken, men BitCoin brytes istället fram genom algoritmiska beräkningar, vilket härstammar från engelskans “mining”. Alla kan utvinna BitCoin genom program som du installerar på datorn. Eftersom det endast finns ett totalt antal BitCoin, går det inte bara att skapa nya, utan de brutna genom att datorer löpande verifierar transaktioner, vilka blir tillagda i blockkedjan. Det är så BitCoin blir till.

BitCoin kläder

Du kan också klä dig i BitCoin och Crypto kläder för att kombinera ditt intresse för BitCoin med ditt utseende. Det kan vara lite nördigt, men dock alltid roligt och det öppnar säkert konversationer med dina vänner eller kollegor.

Tomas Andersson

Tomas Andersson