Om företaget

lkommen till TA Teknik & Fritid.

 

TA Teknik & Fritid etablerades år 2000. Vårt engagemang är på energisidan där vi har utvecklat egna smarta solfångare av märket SOLTAN- samt att vi marknadsför bl. den svenska solfångaren LESOL. Vi har över 25 års egen erfarenhet av solfångare för både vatten och luft och det är inom detta område vi nu satsar ytterligare.

 

På fritidssidan har vi bl. a. både gräsklipparrobot och eldriven skottkärra, något som gör livet lättare utan att du behöver anstränga dig!

Energipriserna har stigit kraftigt de senaste åren och samtidigt har solvärmetekniken utvecklats ytterligare till mycket prisvärda och driftssäkra anläggningar som även är mycket billiga i drift!

 

Solenergin kostar från 0 - 100 kr i drift per år! Och ett vanligt villatak mottar över 5 gånger så mycket solenergi som villan kan utnyttja per år!

Sol och vind skickar inga fakturor!

Vi satsar på olika solfångarlösningar för att du som kund skall kunna värma och ventilera ditt hus, källare, stuga, garage, stall eller annat med den i särklass billigaste, renaste och mest miljövänliga energiformen. Vi har även tagit fram en paketlösning för stugor utan ström.

 

Vi är återförsäljare för några av landets bästa solenergiprodukter! Tillsammans med våra egna solfångare, SOLTAN -, har vi nu solfångare för både varm luft och vatten till villor, fritidshus, stall, lagerlokaler etc.

Småskalig vindkraft kan du ha på din tomt eller stuga för att ladda batterier eller ge värme.

 

Sedan 2008 har vi agenturen för ett engelskt vindkraftverk tillverkad av Futurenergy. Ett vindkraftverk av mycket hög kvalitet som ger ström till både stuga och villa, för batteriuppladdning eller för uppvärmning av luft eller vatten. Det kan ge max 1 kW. Se vår broschyr.

 

 

Du är hjärtligt välkommen som kund hos oss. Kontakta oss gärna på mail: info@tateknik.se eller tel. 026-290634 eller 070-642 4816

 

Hälsningar Thore Andersen

Personlig bakgrund:

 

Jag är utbildad som ingenjör och har arbetat med mekanisk konstruktion av bl.a. fartyg i Göteborg och sedan 30 år som konstruktör på Sandviks stålforskning. Har på fritiden bl.a. byggt ett tvåsitsigt flygplan, Jodel som vi har använt på resor till bl.a. Norge. Har även byggt och seglat isjakt, samt varit lokal arrangör av några isjaktstävlingar; SM, EM och VM och sjöflygträffar här på Storsjön i Gästrikland samt har varit redaktör för en sjöflygtidning och annan flygklubbs tidning. Har även varit webbmaster för PRO i Årsunda´s hemsida och för föreningen Norden i Sandviken´s hemsidor. Är webbredaktör för föreningarna Årsundaruschen och Durdraget.